מהצד התורכי שלי כל שנה הייתי מחכה בקוצר רוח לחג הפסח ללביבות תפוחי האדמה והגבינה נוטפות הדבש שאימי היתה מכינה כמיטב המסורת התורכית של אבי...וכמובן שהמשכתי את המסורת ואצלי כל שנה בפסח יש לביבות בומואלוס והפעם שדרוג נוסף כדורי בומואלוס למכשיר המולטי קייק.
המרכיבים:
4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עם הקליפה, מקולפים ומעוכים.
3 ביצים טרופות
4 כפות קמח מצה
חצי כפית אבקת אפייה
½1כוסות גבינת פרמזן או צהובה מגוררת או צפתית או מעורב
שמן לטיגון או שימון השקעים
מלח לפי הטעם למרות המליחות של הגבינות כדאי להוסיף מלח להדגשת טעמים
דבש
אופן ההכנה:
מערבבים ביחד את התפוחי האדמה (שלא יהיו חמים אחרת יבשלו את הבייצים) עם הביצים, המלח קמח
המרכיבים:
4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עם הקליפה, מקולפים ומעוכים.
3 ביצים טרופות
4 כפות קמח מצה
חצי כפית אבקת אפייה
½1כוסות גבינת פרמזן או צהובה מגוררת או צפתית או מעורב
שמן לטיגון או שימון השקעים
מלח לפי הטעם למרות המליחות של הגבינות כדאי להוסיף מלח להדגשת טעמים
דבש
מערבבים ביחד את התפוחי האדמה (שלא יהיו חמים אחרת יבשלו את הבייצים) עם הביצים, המלח קמח
מצה אבקת אפייה והגבינה המגוררת וצרים קציצות בידיים רטובות ומטגנים בשמן או שיוצרים כדורונים
ואופים בפלטת הקייקפופס במכשיר המולטי קייק עד להשחמה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה