עגבניות כבש וטחינה השילוב המושלם מתכון ישן של אמא...עם מעט שינויים
6-8 עגבניות אדומות ומוצקות
גבעול סלרי קצוץ דק
1 גזר מגורד דק על פומפייה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף אורגנו קצוץ
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
לרוטב טחינה ירוקה:
כוס טחינה גולמית
כוס מים
כף מיץ לימון (או לפי הטעם)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף אורגנו קצוץ
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
לרוטב טחינה ירוקה:
כוס טחינה גולמית
כוס מים
כף מיץ לימון (או לפי הטעם)
2 שיני שום כתוש
מל"פ (לפי הטעם)
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כוס מים נוספת לרוטב האפייה.
לעיטור
200 גרם צנובר קלוי קלות
הכנה:
- חותכים את החלק העליון של העגבנייה, ומרוקנים בעזרת כפית את הפנים קוצצים ושומרים בצד.
לעיטור
200 גרם צנובר קלוי קלות
הכנה:
- חותכים את החלק העליון של העגבנייה, ומרוקנים בעזרת כפית את הפנים קוצצים ושומרים בצד.
- מטגנים בצל ושום להזהבה ומוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר , וחצי מתוכן העגבניות שרוקנו וקצצנו ומבשלים עד שהבשר מוכן.
- ממלאים את העגבניות המרוקנות בבשר סוגרים עם חלק העליון של העגבנייה שהורדנו ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה בתבנית מכוסה.
- מכינים טחינה ע"פ ההוראות שעל האריזה (ביחס של אחד לאחד) כוס טחינה לכוס מים ומערבבים את כל המצרכים של הטחינה ללא רבע כוס המים הנוספת.
- מערבבים חצי מכמות הטחינה עם המים ורבע כוס מתוכן העגבניות שקצצנו שנותרו ויוצקים על העגבניות הממולאות וממשיכים לאפות במשך כרבע שעה נוספת ללא כיסוי.
- מערבבים את חצי כמות הטחינה הנותרת עם רבע כמות העגבניות הקצוצות.
אופן הגשה:
מניחים בצלחת הגשה מרוטב הטחינה שבתבנית האפייה על הרוטב
מניחים עגבנייה ממולאת ומעליה מפזרים צנוברים קלויים ויוצקים מרוטב הטחינה הלא
מבושלת. בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה