יום ראשון, 9 באוגוסט 2015

אמנון על מצע בורגול ארומטי

פשוט אין לי מילים מקדימות 

מצרכים ל-4 מנות

1 כוס בורגול גס
3 כוסות מים רותחים
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית מלח

לתערובת תיבול הבורגול:
בצל בינוני חצוי פרוס
כפית חוויג' למרק ((לא שטוחה ולא גדושה)
גבעול סלרי צעיר קצוץ דק (מהגבעולים הפנימיים של הסלרי)
כף כוסברה טרייה קצוצה
חצי כפית נענע טרייה קצוצה
2 שיני שום כתוש
רבע כוס שמן זית משובח
מלח פלפל
שקדים פרוסים
חופן חמוציות
4 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות בשלמותם
מיץ מחצי לימון בינוני

לדגים:
4 פליטים של דגים אמנון בס או דניס
תבלין לדג שאוהבים.
או כל תיבול אחר טימין רוזמרין שום שמן זית

אופן הכנה :
בוררים את הבורגול שוטפים את הבורגול במים זורמים ושופכים לקופסת פלסטיק עם מכסה מוסיפים כפית מרק עוף 
חצי כפית מלח יוצקים כוס וחצי מים  רותחים (מתוך השלוש) וסוגרים עם מכסה לרבע שעה.
לאחר רבע שעה פותחים את הקופסה מסננים את המים הנותרים ויוצקים עוד כוס וחצי מים רתוחים שוב סוגרים את המכסה וממתינים עוד חצי שעה או עד שהבורגול רך.


















 

מעבירים את הבורגול למסננת דקה ושוטפים במים קרים ומניחים בצד.


להכנת תערובת הבורגול:
במחבת משומנת מקפיצים בצל עם שום כתוש כשתי דקות, מוסיפים את הסלרי וממשיכים להקפיץ כשתי דק' נוספות מוסיפים חוויג' ורבע כוס שמן זית ומערבבים קלות שופכים את הבורגול וממשיכים לערבב עד לכיסוי הבורגול בחוויג' סוגרים את האש ומוסיפים את שאר המרכיבים לבורגול החם מלבד השקדים והלימון מערבבים את הכל יחד ומניחים בצד לחמש דקות.

קולים את השקדים קלות על מחבת ומפזרים מעל התערובת מעל הכל יוצקים מיץ מחצי לימון ומערבבים שוב את התערובת. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, כדאי להמתין עשר דק' מינ' לפני הטעימה לספיגה של חלק מהטעמים. (הבורגול יותר טעים לאחר שעבר ספיגה של כל התוספות שהכנסנו לתוכו לכן מומלץ להגיש אותו לפחות חצי שעה לאחר הכנתו) בהתאם לזמן זה להכין את הדגים ופשוט לחמם את הבורגול או להגיש קר טעים בשתי הגרסאות.

מתבלים את הדגים ומכניסים לאפיה לתנור.

להגשה מניחים בורגול ומעליו דג מגישים עם רבע לימון בתאבון...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה