אחת הגולשות אתגרה אותי בהכנת קינוח מושחת וטבעוני לאחר חרדת ביצוע של שבוע זו התוצאה, שילוב טעמים נפלא בין חמאת בוטנים בננות ושוקולד נגיעות מלוחות בשילוב ענוג של מתיקות...
כוס וחצי קמח שקדים
חצי כוס אגוזי ברס
חצי כוס קמח
2 כפות סוכר
3 כפות שמן
6 כפות קרם קוקוס
25 גרם מחמאה
מצרכים למלית:
1-2 בננות פרוסות לעובי 3 מ''מ בערך (שכבה ראשונה מתחת למלית ומעל לבצק הפריך)
סירופ מייפל (לכיסוי)
סירופ מייפל (לכיסוי)
250 מיל' קרם קוקוס
3 כפות סוכר
200 גרם חמאת בוטנים (סקיפי)
מצרכים לגנאש:
100 מיל' קרם קוקוס
150 גרם שוקולד מריר איכותי (פרווה)
כף סוכר
אופן הכנה:
לקלתית:
מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
במעבד מזון בעל להב פלדה קוצצים את אגוזי
הברס לפרורים דקים. לאחר מכן מכניסים את שאר מרכיבי הקלתית ומעבדים בפולסים קצרים עד
שהתערובת מתגבשת לבצק.
שופכים את תערובת הפרורים לתבנית פאי בקוטר
26 אינצ' ומהדקים לכיסוי מלא כולל דפנות ומכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה באופן
הבא..
לאחר שהידקנו את הקלתית נניח מעליה נייר
כסף ונדביק אותו לקלתית....צמוד לדפנות ע''ג נייר הכסף נפזר קטניות עדיף חומוס או שעועית
ונצמיד לדפנות וזאת על מנת שהדפנות לא יצנחו בזמן האפייה לאחר רבע שעה של אפיה שאנו
רואים שהדפנות התקשו נוציא בזהירות את נייר הכסף עם הקטניות ונמשיך באפיה עד להשחמה
והתקשות התחתית... בגמר האפייה נוציא לצינון מלא...
הכנת המלית:
נקציף במיקסר 3 כפות סוכר עם 250 מיל' קרם
קוקוס וחצי כוס חמאת בוטנים עד לקבלת תערובת
אחידה ונכניס למקרר עד להרכבת המנה.
הכנת הגנאש:
בקערה נשבור 150 גר' שוקולד מריר 60 מוצקי
קקאו יחד עם כף סוכר נרתיח 100 מיל' קרם קוקוס ונמזוג ע''ג השוקולד והסוכר ונערבב עד
לקבלת מרקם חלק נכניס למקרר לשמירה על המרקם.
הערה: כל אחד והעדפת רמת המליחות שלו במידה ותרצו להוריד את רמת המליחות יש להוסיף עוד כף עד 2 של סוכר.
הערה: כל אחד והעדפת רמת המליחות שלו במידה ותרצו להוריד את רמת המליחות יש להוסיף עוד כף עד 2 של סוכר.
הרכבת הפאי:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה