יום חמישי, 17 במאי 2018

מעדן מוקרם (גרטן תפו"א ופטריות)

מעדן מוקרם, פרוסות דקיקות של תפו''א ופטריות.

מצרכים: 

לתבנית 26x32
7-8 תפוחי אדמה גדולים
חבילת פטריות שמפניון טריות
1 שמנת חמוצה
1 שמנת לבישול 15%
כף אבקת מרק ירקות
מל''פ
קורט אגוז מוסקט
3-4 שיני שום כתושות
6 פרוסות גבנ''צ



אופן הכנה:

פורסים את תפוחי האדמה דק על מנדולינה או עם סכין לפרוסות של 2 מ''מ ופורסים דק את פטריות השמפניון.
בקערה עמוקה מערבבים את כל המרכיבים לכיסוי מלא של פרוסות תפוחי האדמה מכל הכיוונים בנוזל ומסדרים את הפרוסות והפטריות בתבנית יוצקים מעל את שאר הנוזל.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי מכוסה בנייר אלומניום לשעה, לאחר שעה בודקים אם התרכך במידה ולא משאירים מכוסה עד שמתרכך. 

לאחר שהתרכך מורידים את נייר הכסף ומניחים מעל פרוסות גבנ''צ או פרמזן לכיסוי תפוחי האדמה ומכניסים שוב לתנור להשחמה. בתאבון...





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה