יום רביעי, 4 בנובמבר 2015

חמין עם חיטה וקציצות סולת

חמין של אמא עם חיטה וקציצות סולת 

שלא תגידו שלא אמרתי...החמין המושלםםםםםםם של אמא שלי...

המצרכים:
סיר של 6-7 ליטר מותאם לתנור
300 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה
150 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים למשך הלילה
4 כפות שמן
2 בצלים חתוכים גס
500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
3 עצמות רגל 
1 ראש שום
4-5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות דבש
5 תרמילי הל או חצי כפית הל טחון
6 שזיפים מיובשים
מלח, פלפל שחור גרוס
חיטה:
 150 גרם חיטה שטופה
2 כפות שמן
רבע כפית פפריקה חריפה
רבע כפית מלח
קציצות סולת:
100 גרם שומן כבש / בקר
150גרם סולת
רבע כפית פפריקה חריפה
רבע כפית מלח
5 שיני שום כתושות
2 ביצים
שמן לטיגון
אופן הכנת החיטה:
מחממים את בשמן במחבת, מוסיפים את החיטה ומטגנים כדקה. מתבלים בפפריקה ומלח ומסירים מהאש.
אופן הכנת קציצות הסולת:
מערבבים את כל החומרים היטב ויוצרים קציצות בגודל   גרם כל אחת. מטגנים את הקציצות בשמן חם עד
שיזהיבו ומסירים מהאש.
אופן הכנת החמין:
מחממים את השמן בסיר כבד ורחב. מוסיפים את הבצל, בשר ועצמות ומטגנים כ-4 דקות ומסירים מהאש. מניחים בסיר את
החומרים בשכבות של שעועית, בשר, תפוחי אדמה.
מתבלים במלח ופלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, דבש, הל ושום. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה   דקות
שמידי פעם מסירים את הקצף שנוצר מעל.
מוסיפים את קציצות הסולת והחיטה, השזיפים ומכסים. מכניסים לתנור שחומם מראש מהשעה     על    מעלות למשך הלילה.




ניתן להוסיף ביצים בקליפתם לפי כמות הסועדים.

תגובה 1: