יום שישי, 20 בנובמבר 2015

קובה סולת במילוי בשר לכל מרק

שימו לב לכמות כי היא עבור 43 קובות אני מחלקת ל-3 ומקפיאה ככה שיש לי תמיד במקרר אתם יכולים לחלק את המתכון בשליש עבור סיר מרק אחד בגודל 6-7 ליטר אבל עם כבר עושים עדיף כמות זה חוסך המון לפעמים הבאות.

מצרכים:
קילו סולת
2.5 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן
כפית מלח

למילוי הקובה:
חצי קילו בקר טחון איכותי (ממליצה על שילוב של אנטריקוט אסדו ומעט שומן כבש).
כפית מלח
בצל גדול קצוץ דק
חופן עלי סלרי קצוצים דק
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה בהרט
6 כפות צנוברים חתוכים גס

אופן הכנת הקובה:
את הקובה אפשר להכין מראש ולשמור בהקפאה מהכמות הזו יוצאים בערך 43 כדורים אני מחלקת ל-3 ומקפיאה.
מתחילים בטיגון הבצל בכף שמן לאחר שנהיה שקוף מוסיפים את הצנוברים לקלייה קלה מוסיפים לטיגון את הבשר ושומן הכבש ומטגנים תוך כדי ערבוב והפרדת הבשר בעזרת מזלג עוד 10 דק׳ מוסיפים את התבלינים והסלרי ומטגנים עד שהבשר עשוי מכבים את האש ומניחים להצטנן.
בינתיים מכינים את הסולת בקערה עם סולת מוזגים את 4 כפות השמן ומערבבים ביד לאחר מכן מוזגים מים ומלח מערבבים ומניחים בצד לנוח מכוסה. 
רק לאחר שהבשר הגיע לטמפ׳ עבודה נוחה ותערובת הסולת דביקה מתחילים ליצור קובות בידים משומנות.
לוקחים מבצק הסולת (כדור בגודל כדור פינג פונג אני יודעת כבר את הגודל הנדרש מי שרוצה לעבוד עם משקל עד שתדע בעין את הכמות הנדרשת אז זה כמות סולת של 35 עד 40 גרם לכדור למילוי) פותחים כדור בידים משומנות קלות ממלאים 2 כפות תערובת בשר וסוגרים. (ראו תמונה). ככה עד לסיום הסולת והתערובת...























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה