אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכניס לתבשילים הם רגל עגל הטעם והארומה משגעים אני יודעת שהרבה לא אוהבים את הריח לכן אפשר גם בלי אבלללללל הטעם לא אותו דבר.
שסיפרתי לתימני שהכנתי מרק רגל תימני עם קובה הוא היה בשוק ולא הבין את הקשר... לטעמי לא צריך להיות קשר מה יותר טוב מאשר לצרף שני דברים טעימים בטרוף לתבשיל אחד...גרוע לא יכול להיות רק יותר טוב ואני מתכוונת להרבבבבההההה יותר טוב....תהנו
מצרכים:
ריכוך הבשר והחומוס:
חצי קילו בשר שריר חתוך לקוביות
3 פרוסות רגלי עגל נקיות
כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם במים
חצי כפית חוייג׳ תימני למרק
חצי כפית מלח
שליש כפית פלפל שחור
שסיפרתי לתימני שהכנתי מרק רגל תימני עם קובה הוא היה בשוק ולא הבין את הקשר... לטעמי לא צריך להיות קשר מה יותר טוב מאשר לצרף שני דברים טעימים בטרוף לתבשיל אחד...גרוע לא יכול להיות רק יותר טוב ואני מתכוונת להרבבבבההההה יותר טוב....תהנו
מצרכים:
ריכוך הבשר והחומוס:
חצי קילו בשר שריר חתוך לקוביות
3 פרוסות רגלי עגל נקיות
כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם במים
חצי כפית חוייג׳ תימני למרק
חצי כפית מלח
שליש כפית פלפל שחור
שאר מרכיבי המרק:
2 בצלים בינונים חתוכים גס
4 גבעולי סלרי חתוכים לאורך 4 ס"מ
2 גזרים כלופים חתוכים לאורך 2 ס"מ
3 תפוחי אדמה חתוכים
6-7 שיני שום גדולות
חצי צרור פטרוזיליה
חצי מרור כוסברה
1 עגבניה גדולה מגורדת על פומפיה גסנ
כף וחצי חוויג׳ תימני למרק
כף מחוקה כורכום
כף מחוקה כמון
כף אבקת מרק עוף
כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
הכנת המרק:
בסיר לחץ נטגן בכף שמן בשר ועצמות רגל עגל לסגירה נוסיף חוייג׳ פלפל ומלח נטגן עוד דקה נוסיף את החומוס ומים כפול מגובה תכולת הסיר.
נביא לרתיחה נסיר קצף שהצטבר למעלה ונסגור את סיר הלחץ ונבשל על אש בינונית 40 דק' ( למי שאין סיר לחץ יש לבשל עד לריכוך הבשר והחומוס.
בסיר נפרד נתחיל לטגן בצל בכף שמן לשקיפות נוסיף סלרי ואת החוויג׳ הכורכום והכמון נערבב מעט ונמזוג לתוך הסיר את תכולת הסיר לחץ נוסיף את שאר מרכיבי המרק מלבד הקובה ונביא לרתיחה.
לאחר הרתיחה נבשל על אש נמוכה בכירה בינונית 45 דק׳ לאחר מכן נוסיף את הקובות כ-14 יחידות בערך ונבשל עוד שעה וחצי.
בתאבון....
לאחר הרתיחה נבשל על אש נמוכה בכירה בינונית 45 דק׳ לאחר מכן נוסיף את הקובות כ-14 יחידות בערך ונבשל עוד שעה וחצי.
בתאבון....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה