יום שישי, 4 בדצמבר 2015

מרק כתום קטיפתי


מצרכים:בצל קטן
2 בטטות
דלעת
3 גזר קטן או 2 בינוני
קורט צילי חריףכפית אבקת מרק ירקות
2 פרוסות זנגוויל (ג׳ינג׳ר)
מלח פלפל לבן לפי הטעם
רבע כוס שמנת לבישול

להגשה:כוסברה
שמנת לבישול

אופן הכנה:קולפים וחותכים את כל הכתומים  והבצל  לקוביות יוצקים מים לכיסוי מוסיפים את שאר המצרכים מלבד השמנת ומביאים לרתיחה...
🍲
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות כל הירקות.

מרוקנים לתוך כוס מנוזל המרק ושומרים בצד.

טוחנים את כל מרכיבי המרק במוט בלנדר עד למרקם חלק ומעבירים את כל המרק דרך מסננת לסיר או כלי אחר מוסיפים את השמנת לבישול מערבבים ומתקנים תיבול.

במידה ומרקם המרק סמיך לטעמכם אפשר להוסיף מנוזל המרק ששמרנו בכוס דרך מסננת עד שתגיעו למרקם האהוב עליכם.

להגשה נמזוג מרק לצלחת לאחר מכן נוסיף כפית או יותר על פי טעמכם במרכז הצלחת ונעטר במעט כוסברה (הכוסברה 🌿לדעתי מקפיצה את כל המרק לא לוותר עליה).
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה