יום שני, 28 במרץ 2016

תפוזונים מסוכרים

סוף עונת התפוזונים הגיעה לקטוף מהר מהר ולהכין ממתק טעים...



מצרכים:
1 קילו תפוזים סיניים (קומקוואט)
800 גר' סוכר
מיץ מלימון אחד
גרידת לימון מחצי לימון
2 כוסות מים




אופן ההכנה:

שוטפים את התפוזים במים ומנקים אותם מאבק

עם שיפוד עבה מחוררים את התפוז מצד אחד עד שהשיפוד עובר דרכו עד שמחורר את הצד השני ושמים בסיר עמוק ...ככה מחוררים את כל התפוזים.

נמלא את הסיר בו התפוזונים המחוררים במים עד לכיסוי ונביא לרתיחה...נסנן את המים מהתפוזנים ונחזור על פעולת מילוי מים רתיחה וסינון עוד פעמיים או בהתאם לכמות המרירות שאנחנו מעוניינים שתישאר.

באותו הסיר לאחר שסיימנו סינון אחרון נוסיף כוס וחצי מים, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון נביא לרתיחה על אש גבוהה ונמשיך לבשל על אש בינונית כשעה או עד שמצטמצמים הנוזלים והופכים לסירופ בהתאם לכמות הסירופ שאנחנו מעוניינים שתישאר (ככך שנרצה תפוזים מיובשים יותר נבשל יותר זמן כל אחד לפי טעמו).
מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה