יום ראשון, 27 במרץ 2016

לחמניות כשרות לפסח

את הלחמניות הבאות אני אופה בתנור שנים עד שקיבלתי מבעלי היקר את מכשיר המולטי קייק הכישרוני וניסיתי עם המכשיר הלחמניות יוצאות אחידות חתיכיות ויפות.



 מצרכים:
2 כוסות מים.
חצי כוס שמן.
כפית סוכר.
כפית מלח.
200 גרם קמח מצה.
כפית א.אפיה.
5 ביצים.








אופן הכנה:
1. להרתיח בסיר 2 כוסות מים עם חצי כוס שמן כפית מלח וכפית סוכר.


2. בקערה נפרדת 200 גרם קמח מצה עם כפית אבקת אפיה.


3. לצקת את המים הרתוחים עם השמן על הקמח ולערבב טוב טוב.


4. להכניס למקרר לחצי שעה לקירור (טיפ: אחרי רבע שעה ראשונה בקירור לתת ערבוב לתערובת ולהכניס לרבע. שעה נותרת).


5. להוציא מקירור (חשוב שהתערובת תהיה קרה שלא תבשל את הביצים) ולהכניס ביצה אחת כל פעם ולערבב.


6. ליצור כדורים בקוטר 4 ס''מ עם ידיים רטובות שלא ידבק, לשמן את השקעים ולמולטי ל-10 דקות.


לתשומת הלב יש אפשרות לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחמניות יותר גדולות עד להשחמה.

בתאבון...

תגובה 1:

  1. מחפשת עוד מתכונים של אסתי פריד - המייל שלי 841148r@gmail.com
    אודה אם אקבל עזרה. תודה מראש רויטל.

    השבמחק