יום שני, 7 במרץ 2016

מעורב ירושלמי חלומי


מעורב ירושלמי חלומי חשוב לעקוב אחרי שלבי הכנת החלקים זה מה שיגרום למעורב ירושלמי להיות מושלם ובמידת העשייה הנכונה.

מצרכים: (כמות של 4 מנות)

בצל גדול
300גרם רצועות שווארמה הודו או עוף או פרגית או גם וגם
300 גרם לבבות מנוקים 
300 גרם כבד עוף מנוקה וחתוך לחתיכות
150 גרם טחול שטוף היטב מאחר ומכיל המוון מלח
5 חתיכות שומן כבש לפי הטעם או שמן זית
כף שטוחה תבלין טאג׳ין של Ayelet Venezia  קישור לאתר > (התבלינים של איילת).
 שליש כפית כמון
שליש כפית פפריקה
כפית גבישי שום של התבלינים של איילת

אופן הכנה

מטגנים את שומן הכבש עד שהוא מפריש שומן למחבת ואז מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב עד לשקיפות.

מוסיפים את התבלינים וקולים דקה מוסיפים את רצועות הבשר (הודו פרגית או עוף) ואת חלקי הפנים על פי הסדר הכתוב.

שימו לב לשלבי הוספת המרכיבים על מנת שהכבד והטחול לא יהיו עשויים יתר על המידה יש להכניסם איך שהחלק הקודם משנה את צבעו כלומר ... שרצועות העוף משנות את צבען מוסיפים את הלבבות שהלבבות משנים את צבעם את הכבד וכנ"ל עם הטחול.

לאחר מכן מבשלים עוד 5 דקות טועמים ומתקנים תיבול או מידת עשייה.
ניתן להגיש בפיתה ליד אורז או למנת פליאו אתגרית לצד בטטה או בתוך דלורית שאפינו חצויה ועטופה בנייר כסף בתנור עם שמן זית ותבלין טוסקנה של איילת מהתבלינים של איילת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה