יום ראשון, 28 בפברואר 2016

מוסקה

מוסקה קלה להכנה (פליאו סטייל)   מתכון פשוט מלא טעם

מצרכים:

2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם בעובי חצי ס"מ (12 פרוסות)
בצל גדול
800 גרם בשר טחון איכותי (אנטריקוט, אסדו ושומן כבש)
400 גרם עגבניות מרוסקות (mutty)
2 גזרים בינוניים מגורדים על פומפיה גסה
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
כפית אורגנו יבש
חצי כפית כמון
כפית פפריקה
כפית לא גדושה מלח
פלפל שחור
1 ביצה

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 250 מעלות.

פורסים את החצילים לאורכם לרצועות בעובי 1 ס"מ מפזרים מלח גס ומניחים בקערה למנוחה של חצי שעה מינימום.

לאחר חצי שעה מנערים מהחצילים את המלח ואת הנוזלים ומיבשים בנייר סופג את פרוסות החציל.

מורחים בעזרת מברשת שמן זית משני צידי פרוסות החציל ואופים בתנור להשחמה על 250 מעלות.

מטגנים בצל בכף שמן זית בסיר עמוק לשקיפות
מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך כדי הפרדה עם מזלג שלא יווצרו גושי בשר.
מוסיפים את הגזר המגורד שאר התבלינים ממשיכים בערבוב קל מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ -45 דקות.

 בתבנית אובלית מניחים שכבה ראשונה של חצילים 
מעליהן רוטב שוב שכבת חצילים ורוטב מעל מכסים בעגבניות פרוסות דק מורחים ביצה מעל הכול ואופים בתנור על 200 מעלות כ-30-40 דקות הביצה צריכה להשחים






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה