יום שבת, 13 בפברואר 2016

אנטיפסטי טוסקנה

והפעם תוספת שהולכת כמעט עם הכל ירקות טריים ותבלינים איכותיים (מתאים לפליאו)

מצרכים: (כמויות וסוגי ירקות לשיקולכם)
חצי ראש כרובית קטנה
2 קישואים
2 גזרים
1 חציל
1 שומר
1 בטטה גדולה
ראש שום
פטריות

לתיבול:
חצי כוס שמן זית
כף גדושה תבלין טוסקנה (התבלינים של איילת מותאמים לפליאו).
חצי כף שום גבישי (התבלינים של איילת).

אופן הכנה:
חותכים חצילים לטבעות בעובי 1 ס"מ ומפזים ככף עד 2 של מלח גס על החצילים בקערה ושמים בצד למנוחה כחצי שעה מדי פעם מנערים את הקערה.
חותכים את שאר הירקות לרצועות ומסדרים או בכל צורה שמתחשק לכם רק בעובי סביר של עד 4 מ"מ מקסימום.
בכוס מערבבים את התבלינים ושמן הזית.
מנערים מהחצילים את המלח ואת הלחות מספיגים בנייר סופג ומסדרים את כל הירקות בתבנית נמוכה.
מברישים את הירקות בנדיבות בשמן הזית והתבלינים ואופים בתנור שחומם מראש ל 200-220 מעלות בערך 45 דק׳ תלוי בסוג התנור.
עד שהירקות משחימים אך לא רכים מדי (שישארו קראנצ׳ים).


הערה:
למי שהכין את הקבבונים על מקל קינמון ומעוניין לאפות מעל האנטיפסטי מניחים את הקבבונים ע"ג הירקות איך שהירקות מתחילים להשחים ואופים הכל יחד עוד 15-25 דקות בהתאם לסוג התנור עד שהקבבונים מוכנים. קישור לקבבוני אנטריקוט ואסדו כאן...(קבבוני אנטריקוט ואסדו).
בתאבון....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה