יום ראשון, 24 באפריל 2016

בלינצ'ס/קרפ כשר לפסח

אז אחרי תחילת חופש צולעת (ילדים ומחלות) החלטתי לפתוח את הבוקר שכולם בקו הבריאות סוף סוף במנה מפנקת בפועל זה היה אמור לצאת פנקיק כשל"פ אבל בפועל הוא רצה להיות משהוא אחר אז קבלו בילינצ'ס/קרפ כשל"פ.

מצרכים ל-10 יח'
2 כוסות קמח תפו"א
2 כוסות חלב או מים (לפרווה)
2 ביצים 
2סוכר וניל
כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:
מערבבים הכל בקערה בעזרת מוט בלנדר לבלילה אחידה וללא גושים.

מחממים מחבת על הגז על הכירה האחת לפני הקטנה ביותר בלהבה בינונית.

מספיגים שמן בנייר סופג ויוצקים במצקת מרק על המחבט הלוהטת מניעים את המחבט במעגלים (תמונה 1) על מנת שהבלילה תכסה את כל המחבת.

ברגע שפני הבלילה מאבדים ברק ומתייבשים (תמונה 2) והבלינצ'ס מתנתק מהדפנות (תמונה 3) הופכים בעזרת מרית עץ.


ככה את כל הבלילה.

ממלאים במילויים אהובים מגללים ומגישים.

אצלנו:

מלית נוטלה קוקוס ובננות.
ומלית גבינה לבנה עם דבש או סירופ מייפל.

כמובן לצד כדור גלידה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה