יום שבת, 7 במאי 2016

פירמידת כבד קצוץ

כבד קצוץ של סבתא אחד המאכלים האהובים עליי

מצרכים:
400 גרם כבדי עוף
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
2 כפות שומן אווז או עוף (לא חייב)/שמן זית
5 ביצים קשות
מלח פלפל
רבע כפית פפריקה מעושנת

אופן הכנה:
מחממים מחבת ומטגנים בכף שמן (אווז/עוף/זית) את הבצל להשחמה.
מעבירים את הבצל למאסטר סלייסר או מעבד מזון חשמלי.
מטגנים את הכבדים בעוד כף שמן (אווז/עוף/זית)  מלח ופלפל שחור עד שהכבד נשרף מעט ומעבירים למעבד מזון או מאסטר סלייסר.
מעבדים את הכבדים והבצל למרקם הרצוי ומגרדים פנימה על פומפייה עדינה את הביצים הקשות.
מתקנים תיבול מלח פלפל ומוסיפים פפריקה מעושנת.

עיצוב פירמידה:
בידיים משומנות בשמן זית מעצבים צורת פירמידה ומחדדים קצוות בעזרת פלטה משומנת.



3 תגובות: