יום רביעי, 11 באוקטובר 2017

שקשוקה דגים

שקשוקה דגים זה מה שקורה שמאוד בא לי שקשוקה אבל גם מאוד בא לי דגים.

מצרכים ל-2 מנות:
2 דגי אמנון
1 בצל סגול קצוץ
7 שיני שום פרוסות
3-4 כפות רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות 800
רבע כפית קימל טחון
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה חריפה (בהתאם לסוג הפפריקה והחריפות שלה)
כפית פפריקה מתוקה
מל"פ
גרידת לימון מלימון שלם
כף כוסברה טריה קצוצה (וכמה עלים לעיטור)
4-6 ביצים

אופן הכנה:
מטגנים ב-2 כפות שמן זית בצל קצוץ ושום כ-8 דקות.
מוסיפים את כל התבלינים ( למעט הכוסברה וגרידת הלימון) לקלייה קלה מוסיפים את הרסק עגבניות ושוב מערבבים הכל מוסיפים את העגבניות המרוסקות אם סמיך מדי אפשר להוסיף רבע כוס מים לדלל את הרוטב. מביאים לרתיחה 5 דקות ומנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית בלהבה הכי נמוכה.

לאחר חצי שעה מוסיפים את גרידת הלימון הכוסברה מערבבים את הרוטב ומכניסים את הדגים שחתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ וממשיכים בבישול עוד רבע שעה.

לאחר רבע שעה מוסיפים ביצים ומבשלים עד שהביצים עשויות בדרגה שאתם אוהבים.




תגובה 1: