יום שבת, 19 במאי 2018

לזניה קלי קלות

לזניה בקלי קלות

מתכון קליל ונפלא ללזניה לילדים שגם המבוגרים נהנים ממנה ובכלום עבודה.


מצרכים: 

1 חבילת דפי לזניה (ללא צורך בבישול)
2 צנצנות רוטב לפסטה שאוהבים 
(ממליצה על שילוב של 2 רטבים פומדורו ובזיליקום של ברילה).
1 ביצה
125 מיל' שמנת לבישול.
500 גרם קוטג'
חצי כפית שום גבישי.
קורט אגוז מוסקט (לא חייב)
גבינה צהובה /מוצרלה מגורדת (אפשר גם בפרוסות דקות)
מלח/פלפל

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. (לילדים אני טוחנת את רוטב העגבניות בבלנדר סטיק שלא יהיו גושים של עגבניות ורק אז מוסיפה את שאר המרכיבים).

בתבנית בינונית עד גדולה מאלומניום מסדרים שכבה אחת של דפי לזניה מעליה יוצקים מבלילת התערובת לכיסוי.

כך עד שהתערובת נגמרת (יוצא 3-4 שכבות של דפי לזניה) שמעליהן בסוף מסיימם ברוטב.

עוטפים בנייר כסף את התבנית ואופים כ 45 דקות בחום גבוה בתנור שחומם מראש עד שעלי הלזניה מתרככים.

מפזרים מעל גבינה ומחזירים לתנור להשחמה.

מוציאים ומגישים.

אפשר לשדרג את התערובת עם פטריות מוקפצות, או חצילים מטוגנים בין השכבות.

ממש קלי קלות ויש ארוחת ערב מוכנה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה