יום שישי, 11 בדצמבר 2020

מרק חרירה

מצרכים:

2 בצלים קצוצים
2 ליטר מים
2 גזרים מגורדים גס
3 גבעולי סלרי קצוצים ללא עלים
1 קופסת שימורים חומוס
1 כוס עדשים
4 עגבניות מגורדות על פומפיה ללא קליפה.
כוס עלי כוסברה קצוצים
כוס עלי פטרוזליה קצוצים
כף כורכום לא עמוסה מדיי
כוס אטריות דקות
כף גדושה אבקת מרק עוף/ירקות
מיץ מלימון אחד
2 כפות קמח לא גדושות
חצי כוס מים קרים

אופן הכנה:

1. מטגנים בצל לשקיפות מוסיפים גזר
מוסיפים כורכום וממשיכים לטגן דקה
מוסיפים את הסלרי ומטגנים קלות.
מוסיפים עגבניות מרוסקות מערבבים.


2. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים ואת שאר המרכיבים למעט הפסטה מיץ לימון הקמח והחצי כוס מים מביאים לרתיחה מבשלים 45 דקות על אש בינונית.

מוסיפים את הפסטה מבשלים עוד 7 דקות שהפסטה מוכנה בזמן הזה מוהלים את הקמח במים מערבבים טוב שלא יהיו גושים במידה ויש גושים לשפוך למרק דרך מסננת.

טועמים מתקנים תיבול.

מבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה מכבים את האש  מוסיפים את הלימון הסחוט מערבבים ומגישים...להגשה אפשר להוסיף פלח לימון למי שאוהב יותר חמצמץ (כמוני😉)

אפשר לעשות גרסה בשרית ולהוסיף בשר כתף או פרגיות במקרה של גרסה בשרית בבקר יש לבשל את הבשר לפני בסיר לחץ לריכוך במקרה של פרגיות לחתוך ולטגן בשמן לפני שמטגנים את הבצל.

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה