סמבוסק מבצק ספידי משודרג
מתכון מושלם התחסל עוד לפני שהגיע לשולחן.
מצרכים ל-20 יחידות :
1 ביצה
למלית:
חצי קופסא בולגרית או פטה
5 פרוסות גבנ''צ חתוכות קטן
50 גר' פרמזן מגורד
אופן הכנה:
לקערה מנפים קמח מלא מוסיפים מלח ושום גבישי יוצקים שמן ומערבבים תוך כדי יוצקים מים רותחים וממשיכים לערבב עד שכל החומרים מתאחדים, שמים בצד לנוח 5-10 דקות ומוסיפים את הביצה וללוש שוב את הבצק במעירות על מנת להשוות טמפ' ושהביתה לא תתבשל. (הבצק יוצא רך למגע אך הוא לא גמיש כמו בצק של לחם ופיצה).
יש אפשרות להכין אותו מידית או לתת לו להמתין מכוסה במקרר עד לרגע שמשתמשים בו (באותו היום שהוכן).
חותכים חתיכה מהבצק בערך בגודל של חופן ומרדדים לעלה בעובי 2-3 מ''מ מניחים גבעה של מלית בצד אחד וסוגרים עם שאר החתיכה המרודדת וקורצים עם כוס עיגול ומהדקים בצדדים. (מי שאופה במולטי קייק יש לבדוק את גודל הכוס שתתאים לתבנית בה משתמשים).
וחוזר חלילה עם כל הבצק עד לסיומו.
1 |
2 |
בסיום מורחים ביצה ומפזרים שומשום/קצח.
אופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות עד להשחמה, או אופים בתבנית הקישים במולטיקייק כ- 5-7 דק'.
בתאבון.
בתאבון.
אפוי בתנור |
אפוי במולטיקייק |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה