יום שישי, 15 בינואר 2016

עוגת שכבות אוראו

"אמא העוגה הכי טעימה בעולם" כך אמר לי בני שטעם אותה לראשונה, זו גרסה שניה לעוגה לאחר שהראשונה שתכננתי בראשי והכנתי יצא מתוקה למדי. אז קבלו את הגרסה הסופית, גם מרשימה גם טעימה ובכלום הכנה.

מצרכים:
תבנית קיפיצית קוטר 24
שקף לעוגות (ניתן להשיג בחנויות מתמחות.

לשכבות אוראו:
4 מארזים של עוגיות אוראו (64 עוגיות סה"כ) (פחות שקית אחת בכל קופסת אוראו יש 4 שקיות)
(לקישוט עוד שקית בודדת של 4 עוגיות)
150 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב
3 ניירות אפיה

לשכבות מילוי:
2 שמנת מתוקה 38 אחוז
2 כוסות חלב חד פעמית
2 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גנאש שוקולד ( בהמשך המתכון)

גנאש שוקולד:
1 שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז
1.5 חבילות שוקולד מריר

אופן הכנה:
במעבד מזון בעל להב מתכת נפורר לתערובת פרורית את עוגיות האוראו נוסיף חמאה מומסת וחלב ונמשיך לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פרורי נחלק את התערובת ל-3.

הכנת התבנית:
נפתח את התבנית הקפיצית נניח על הפלטה התחתונה נייר אפיה ונסגור עלי את התבנית הקפיצית ונגזור מסביב.
את שאר ניירות האפייה נגזור ברדיוס גדול ב-2 ס"מ מגודל רדיוס התבנית.

ניקח חלק אחד מתערובת הבצק עוגיות ונתחיל לשטח על נייר האפייה התחתון (זה שתפוס לתבנית עצמה נקפיד לשטח ולחבר היטב ונקפיד לכיסוי מלא עד לקצוות התבנית וללא בליטות בקצוות.

לאחר שסיימנו שכבה ראשונה נניח נייר אפייה על השכבה הראשונה ונחזור על אותה פעולה של מילוי והידוק. כנ"ל עם הנייר אפייה ושארית תערובת בצק העוגיות.

לאחר שסיימנו את שלושת השכבות נכניס להקפאה להתקשות והתגבשות לשעה מינימום (אפשר להכין את השכבות יום לפני).

הכנת הגנאש:
בסיר קטן נביא לסף רתיחה ( תחילת בועות קטנות) שמנת מתוקה.
בקערה נפרדת לפרק לקוביות את חפיסות השוקולד ניצוק עליהן את השמנת נניח למנוחה 2-3 דקות ונתחיל לערבב לתערובת עד להמסת השוקולד.  נניח בצד לצינון.

הכנת הקרם:
במיקסר נתחיל בהקצפת השמנות והחלב במהירות איטית תוך כדי הוספת האינסטנט פודינג לאחר שסיימנו להוסיף את הפודינג נגביר מהירות ונקציף לקצף נוקשה, בסיום ההקצפה נחלק את תערובת הקצפת ל-3 מנות, לאחת משלושת המנות נוסיף 4-5 כפות גנאש  שוקולד(שימו לב שהגנאש בטמפ׳ החדר ולא חם) לקבלת קצפת שוקולדית.
הרכבת העוגה:
לאחר ששכבות העוגיות התקשו נוציא מהמקפיא ונשלוף מהתבנית בעזרת קצוות נייר האפייה הבולטות את 2 שכבות העוגיות העליונות ונכניס למקרר.

על שכבת העוגיות הראשונה נמרח את מנת הקצפת וניל באופן אחיד מעל שכבה זו נשים שכבת עוגיות נוספת ונהדק ומעליה נמרח שכבת קצפת שוקולדית ושוב נהדק מעליה שכבת עוגיות אחרונה נהדק ושכבת קצפת אחרונה מעל הכל ניצוק את גנאש השוקולד.
לקישוט נחצה 4 עוגיות אוראו (מהשקית שהשארנו בצד)בזהירות ונסדר סביב העוגה.

טיפ 1: את העוגה כדאי להכין יום מראש כאשר כל השכבות מתאחדות ונספגים הטעמים.
טיפ 2: כדאי להכין את שכבת העוגיות מראש אפשר אפילו מספר ימים לפני ככה שלא תהיו בלחץ עד להתקשות והתייצבות השכבות.
בתאבון







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה