יום רביעי, 29 ביוני 2016

עוגיות חמאה מושלמות

צהריים אחד שאספתי את פיצית מהגן ונהייה לנו משעמם החלטנו לאפות עוגיות חמאה פריכות...רעיון מושלם לאחר צהריים חם שלא רוצים לצאת מהמזגן.

מצרכים:
בערך 30-40 עוגיות(תלוי בגודל)

2 כוסות קמח תופח
כפית תמצית וניל
3 חלמונים
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:
ללוש הכל בידיים לבצק אחיד לרדד עם מערוך בין 2 דפי פרגמנט לעלה בעובי 3-4 מ"מ לקרוץ צורות ולאפות כל פעם מגש אחד בתנור שחומם מראש 180 מעלות להזהבה קלה.

לאחר האפייה להוציא מגש לצינון מלא ולהכניס מגש נוסף כך עד שמסיימים את כל הבצק.

לאחר שהעוגיות התקררו אפשר לקשט במגוון אפשרויות:

להמיס שוקולד או צמקאו ולזלף
לפזר על השוקולד סוכריות
למלא בין 2 עוגיות בריבת חלב
או ממרח שוקולד 


בקיצור האפשרויות אין סופיות......
בתאבון והנאה



תגובה 1:

  1. השתמשי במתכון ויצא טעים מאוד (מלבד שבהתחלה שרפתי את התחתית...)
    ממליצה לקרוא את המדריך איך להמיס חמאה בלי לשרוף

    השבמחק