יום שבת, 24 בספטמבר 2016

לחם שום לעצלנים

פשוט לחם שום מתאים לצד סלט, מרק טוב דגים או סתם ככה לנשנוש.

לפניכם מתכון ללחם שום לעצלנים שאני עושה אותו כבר 15 שנה (מרגישה זקנה) מאז שאני ובן זוגי עברנו לגור יחד לימים התחתנו והבאנו 3 יורשי עצר.  שמחה לשתף אתכם.

מצרכים:
1 בגט שלם או 2 ג'בטות במקרה שאתם נואשים
ואין בנמצא אפשר גם להשתמש ב-4 לחמניות

כוס פרמזן או פיקורינו מגורדים.

לתערובת השום:
100 גרם חמאה
5-6 שיני שום גדולות כתושות
מעט אורגנו או טימין מיובש
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

- חוצים את הבגט לכל אורכו וכל חלק מחלקים לרבעים או שישיות (אפשר גם לפרוס את הבגט לעיגולים).

- מניחים בקערית את כל מצרכי תערובת השום ומחממים במיקרוגל בשני סבבים של 30 שניות מערבבים את התערובת להמסה מלאה של החמאה.

- מורחים את תערובת השום בעזרת מברשת על הבגט באופן אחיד ומפזרים מעל פרמזן, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות ואופים עד להשחמה.

מעולה להגיש ליד מרק מינסטרונה חם או סלט עשיר.

בתאבון






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה