יום חמישי, 5 בינואר 2017

קליפות תפוזים מסוכרות

שביל קליפות התפוזים...ממתק ממכר להנאתכם קצת עבודה אבל שווה כל רגע...

מצרכים:
1 קילו קליפות תפוזים
(אפשר לערבב גם פומלה ופומלית
להקפיד בפומלה להוריד לפחות מחצית מהקליפה הלבנה)
800 גרם סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון שלם בינוני

ציפוי לשדרוג:
200 גרם שוקולד מריר איכותי 60 מוצקי קקאו.

אופן הכנה:
חותכים את התפוזים לרצועות בעובי של חצי ס"מ ומשרים במים במקרר ליומיים. כל בוקר וערב מחליפים את המים במהלך היומיים האלו.

מכניסים את הקליפות לסיר עמוק וממלאים מים עד לכיסוי מניחים מעל צלחת כבדה מלאה במים על מנת שכל הקליפות יהיו מתחת למים.

מרתיחים 3 פעמים בין רתיחה לרתיחה שופכים את המים וממלאים חדשים. (כלומר מרתיחים מים חדשים 3 פעמים).

לאחר הרתיחה האחרונה מסננים את הקליפות ומחזירים לסיר שופכים מעל את הסוכר ו-3 כוסות המים מערבבים ומביאים לרתיחה
לאחר רתיחה מעבירים לאש בינונית מוסיפים את הלימון מערבבים קלות בעדינות וממשיכים לצמצם את הנוזלים כאשר יש כבר ממש מעט נוזלים מערבבים את הקליפות בזהירות על מנת למנוע חריכה.

לאחר שהצטמצמו כל הנוזלים מכבים את האש ומפזרים את הקליפות ע"ג נייר אפייה ומייבשים.

ממיסים במיקרו שוקולד מריר בקערה עם כף שמן בפולסים של 30 שניות...לערבב בין סבב לסבב עד להמסה מלאה של השוקולד, טובלים את קליפות התפוזים לציפוי מלא מני


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה