יום שני, 13 בפברואר 2017

גוזלמה Gözleme

בתור אחת שאוהבת לאכול ולחקור אוכל אוהבת לבשל ולאפות תרבויות שונות, אחת מהן קרובה לליבי ולמורשתי היא טורקיה האהובה מדינה של אנשים חמים שאוהבים לארח ועושים זאת מכל הלב.
בתור ילדה לאב שנולד באיזמיר ועלה לארץ בגיל 12 המטבח הטורקי לצערי לא היה חלק מהמטבח הביתי אצלנו למעט לביבות הבומואלוס הנהדרות שאימי הייתה מכינה לאבי ולנו בפסח.

אני מביאה לפניכם מאפה מטוגן על מחבת מלא באהבה וטעמים תוכלו לשדרג את המילויים כאוות נפשכם להלן המומלצים.

לבצק:6-8 יחידות

2 יוגורט טבעי
2 ספלי קמח (הגדולים של הקפה שמכילים 350 מיל' מים)
שמן זית למריחה


כפית מחוקה מלח

מערבבים הכל לבצק אחיד ומניחים מכוסה בצד לחצי שעה.


בינתיים מכינים תערובת גבינות (בערך 300 גרם גבינות) אני מגרדת פטה עיזים או כבשים צהובה פרמזן ורבע כפית זעתר אבל אפשר כל גבינה אפשר גם להוסיף קצת קוטג'.

למבוגרים אני קוצצת חופן מנגולד / תרד או כמה עלי בזיליקום.

לאחר חצי שעה לוקחים את כדור הבצק וחותכים ל 6-8 חתיכות שוות עם ידיים מקומחות יוצרים כדורים ומתחילים לרדד כל כדור על משטח מקומח בנדיבות (להפוך את הבצק בין רידוד לרידוד שלא ידבק).

מרדדים לעלה דקיק ממלאים כף וחצי עד שתיים גדושות מהתערובת על חצי מהבצק סוגרים חצי מהעלה על המילוי ומהדקים מסביב בקיפול.

מחממים מחבת כבדה (ללא שמן) מורחים את הצד העליון (של הסגירה) של המאפה בשמן זית ומניחים. על המחבת הרותחת (לאחר שהמחבת התחממה יש להנמיך להבה לבינונית עד נמוכה) אחרי 2 דקות בודקים אם נהיה חום שחום מנוקד כמו בתמונה מורחים בשמן זית את הצד העליון של הגוזלמה והופכים ושוב עד שמשחים.

מגישים לצד ביצים קשות וסלט רענן, אחלה ארוחה לשבת בבוקר.

מניסיון מכינה כמות כפולה הילדים טורפים.

ניתן להקפיא ולהפשיר במיקרו.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה